Morsom drikkelek

Drevet av formiddagsgymnastikk å kikke på diverse youtube-videoer med knall og feil og fall kom jeg på en gammel drikkelek vi hadde en gang. Det var forresten ingen drikkelek, det var en stafett. Det gjaldt om å løpe bort til et bort, styrte et stort glass med øl, og så løpe tilbake med glasset og veksle. Det er en fordel om glasset er av plast. Det er en fordel om det ikke er så farlig med gulvet. Det er en fordel om det ikke er så farlig med dem som deltar.

Det som vil skje, er at det ganske snart vil være noen som søler. Da blir det glatt på gulvet. Om stafetten blir forsøkt gjennomført litt utpå kvelden, som enhver god ølstafett skal gjennomføres, så vil ikke folk være så nøye på om det er litt glatt eller ikke. Risikovurderingen er ikke det øverste på dagsordenen.

For å vinne konkurransen, vil deltakerne løpe absolutt alt de kan frem mot bordet. Der vil de bråstoppe, for å styrte ølet som står der. I fylla er det ikke så lett å bråstoppe, enten det er glatt eller ikke. Når det er glatt, blir det helt umulig. Deltakerne vil løpe i bånn gass frem mot bordet, der de vil stoppe å løpe, men begynne å skli. Da vil de straks de begynner å skli, også miste balansen, og falle. Så vil de fallende skli under bordet, og opp igjen på andre siden. Der kan de begynne å styrte ølet, og løpe tilbake og veksle.

Denne konkurransen var en sikker vinner. Vi pleide å ha den på noe vi kalte Viking-fest. Jeg vil ikke her på Internett legge ut hvilken organisasjon det var, eller hva vikingfesten gikk ut på. Annet enn at vi alle var utkledd som vikinger. Det gjorde det bare morsommere, der vi skled under bordet, og sverd og hjelm og striesekk skled sammen med oss, eller fra oss.

Det var noen skikkelig kjekke fester, dette. Det er ikke mye som bryter isen sånn, som å falle sammen i vikingutstyr i kampen om å drikke øl raskest mulig. Det anbefales.

Det er klart, det blir litt rølp. Men det er få ting som huskes med slik varm glede, som de festene, som skled skikkelig ut, på grunn av rølp. Jeg kom bare på dette, mens jeg så de videoene. En filmet slik drikkelek ville også blitt morsom.

Legg igjen en kommentar

Filed under Tips

Legg igjen en kommentar