Kanskje de skulle gi Facebook prisen?

Folkens.

Fredsprisen er utdelt igjen. Stakkars politikere som må late som de tar dette alvorlig.Vi ser aldri en ærlig og redelig melding på twitter for dem, at det er for dumt EU får prisen, tenk å gi prisen til en organisasjon vi er i mot. At det er typisk at etter det har vært bråk om prisen, får typisk et par ukjente kvinner fra den tredje verden prisen.

Det er en komitè det passer for Carl I. Hagen å ville være medlem i. Det er en komiè for avdankede norske politikere, hakket over fylkesmann.

Hva denne komiteen og prisen egentlig er for noe, så vi tydelig i 2009, da Barack Obama fikk prisen. Det var som om prisen hadde passert litt for ubemerket noen år, man trengte noen som kunne få fredsprisen til å skinne, ikke omvendt. De måtte skynde seg å gi prisen til Obama, før han fikk gjort noe galt. De rakk det så vidt, får man si. Obama er vel den fredsprisvinner som raskest har startet en krig etter at han vant.

Nobel hadde vel sprengt dynamitt i graven hadde han visst hva som har skjedd med prisen hans.

Så tenkte man vel at man måtte gi prisen til noen som ikke var kjendis, og fant frem til en kinesisk dissident som fikk prisen. Og med det brøt forholdet mellom Norge og Kina sammen. Kult.

Brannslokkingen ble gjort neste år, ved å gi prisen til ikke bare en eller to kvinner fra den tredje verden, men tre. Fra Afrika og Jemen. Da blir det i hvert fall ikke noe trøbbel. Og om det blir trøbbel med handelsrelasjonene med land i Afrika, så gjør det ingenting som helst. Med Afrika og Jemen er det ingen som bryr seg. Heller ikke om hva som skjedde med de tre kvinnene etterpå.

Så stod de helt opprådd i fjor. De har gitt den til altfor mange amerikanere fra det demokratiske partiet i det siste, dissidenter fra land som økonomisk betyr noe gikk ikke helt greit, og kortet med kvinner fra tredje verden er brukt opp.

Dermed gav de prisen til EU. Som om det gjaldt å kvitte seg med den, få den vekk. I år gav de den til organisasjonen som kjemper for at forbudet om kjemiske våpen alle er enige om blir overholdt.  Nå er det med og sørger for at Syria ødelegger sine. Briljant. Vi klarer ikke i det hele tatt løse konflikten i Syria, men vi klarer i hvert fall å gi prisen til noen som gjør noe der som umulig kan være galt.

Neste år er problemet der på ny. Kanskje skulle de bare gi prisen til Facebook? De var jo med på den arabiske våren, og blir brukt til å spre vennskap og samhold. Det blir ikke noe krig med dem. Det vil åpne en verden av nye kandidater til fremtidige prisvinnere. Twitter, Google. E-mail. De kan gi prisen til hele internett.

Eller best av alt: gi den fra seg. Kanskje ligger bare Alfred Nobel i graven sin og koser seg, etter alle problemene han ser prisen hans gir oss nordmenn.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under Meninger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s