Før en pangkveld…

I kveld braker det løs på Sandnes brygge. Omtrent det samme showet ble utsolgt på Cementen og Checkpoint Charlie i Stavanger. Endelig ser det ut til at det smeller litt for Comedy Box Club. Eller for å si det litt mer presis, endelig ser det ut til at det smeller skikkelig.

Lineupen i kveld er Tor Inge Ulveseth, Johan Løwig R. Dahl, Kevin Arnt Finesse, jeg og Johan Golden. Kevin Lunde skal være konferansier. Det er klart det hjelper med en rikskjendis på laget. Komikere som har vært på TV trekker lettere folk, og det er veldig flott at noen av disse stiller opp sammen med oss hobbykomikere, sånn at vi får vist oss frem til et publikum som nok ellers ikke ville kommet og sett på oss. Vi også er jo ganske morsomme.

Jeg stiller i kveld med et manuskript jeg laget for Bergen i månedskiftet januar/februar. Det var kjempegreier den gang, og skal ikke være noe dårligere i dag. Ingen av de som kommer i dag kan ha sett noe av det, det er helt nytt – og som vanlig eneste sjanse. Jeg har også skrevet litt om på det, og lært det helt på nytt de siste dagene (og fremdeles nå, som vi nærmer oss kvelden!), slik at det som vanlig skal virke – og være – nytt og friskt.

Dagen har gått med til en sykkeltur til Sandnes, for et intervju med avisen Sandnesposten. De har vært veldig aktive med å intervjue oss komikere og klubben vår i det siste, noe vi absolutt trenger. Det er alltid vanskeligere å få oppmerksomhet for oss som vil opp og frem, enn de som er fremme allerede. Dette er det de skrev om dagens show, i et intervju med Johan Golden, som lover et gyllent show (kanskje var det ikke han som kom med ordspillet – det er for øvrig litt å ta av, om man vil gjøre ordspill på dagens lineup).

Det var kjekt å la seg intervjue av en som oppriktig bryr seg om det en holder på med, som har satt seg litt inn i det på forhånd, til og med, og vet litt hva det går i. Jeg er jo meg selv lik, og snakker i vei, både før, under og etter intervjuet, en del ganske gjennomtenkt, en del bare satt frem der og da. Som vanlig spriket det ganske mye, som mitt liv også spriker en del. Det er også en del ting som er vanskelig å formulere godt, som å karakterisere ens egen stil, og forklare hva man prøver på, og hva slags humor man har. På mange måter har jeg jo satt av hele karrieren til å prøve å forklare dette. Ingen annen komiker bruker så lang tid på å forklare sitt eget prosjekt hver gang, på scenen. Å prøve å forklare det en gang til, utenfor scenen, blir kanskje litt meta. Som en forfatter som forklarer sin egen bok.

Med humor er det uansett slik at man kan forklare så mye man vil, poenget er at folk skal le. Og kanskje få noe å tenke på, på kjøpet. I kveld er det svært stor forskjell på en del av komikerne. Kevin Finesse, Tor Inge Ulveseth, Jeg og Johan Golden har fullstendig ulike strenger vi spiller på, helt ulike strageier for hvordan vi skal få folk til å le. Det blir en variert kveld. Og det blir en bra kveld. Heldige de drøyt 150 som allerede har sikret seg billetter. De andre som kunne tenke seg å gå, må raske på, for det er ikke sikkert det i dag vil være mange ledige billetter i døren. Kjøp heller på ComedyBox.No. Det er en varslet suksess, dette. Det vil smelle skikkelig. Kom!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Stand up

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s