Oppskrift når man søler honning i koffert (på reise)

Å søle honning er dumt. Først og fremst fordi det er så godt, og når man søler set ut, får man ikke så mye i seg som man ellers ville gjort. Det kan derfor gå ut over livskvaliteten noen dager, når man kommer hjem fra en reise, og ser at den gode honningen man har kjøpt, er sølt rikelig ut over klærne og vinflaskene og gavene og alt det andre man har pakket i kofferten. Her er en oppskrift for hvordan man kan håndtere slike situasjoner, og minimere skaden.

1. Hold roen. Det er aldri så ille som det ser ut. Og om det virkelig er det, justerer du inntrykket, slik at du får det for deg at det er verre enn det er. Så ser du at det er ikke så ille som du trodde.

2. Åpne ikke kofferten når du kommer hjem fra flytur. Det gjelder særlig når du kommer hjem om kvelden. Alt kan alltid tas senere. Om du likevel har åpnet den, enten fordi du måtte eller du gjorde det ved en feil, og ser det er honning der, så lukker du den igjen. Alt kan alltid tas senere.

3. Til frokost neste dag er det på tide å få oversikt over situasjonen. Ha grunnregelen at all honningen kan alltid reddes. Og det er ingenting som haster. Honning holder seg godt, svært godt, det er naturens førstepremie når det gjelder konservering. Det utkonkurrerer selv dopede produkter, tilsatt kjemiske konserveringsmidler. Honning er godt i dagevis, ukevis, månedsvis, med mer, klarer seg godt i et stort temperaturintervall, og kan til og med fritt bli tilsatt luft, uten at det gjør så mye. Det tynner litt, men kan likevel spises, og er rik på smak,

4. Finn frem hovedkilden for sølet, altså det du hadde honningen i. Ta det ut av kofferten. Flytt det bort til kjøkkenbenken. Ha helst noen boller og greier under, for å fange opp honningen som drypper av. Er honningbeholderen hel, er det ingen problemer. Om ikke, heller du honningen over i krukker og bokser og glass som er det. Denne honningen er reddet, og settes i skapet. Prioriteringen er å spise først honningen som flyter.

5. Det er antageligvis sølt ut en del honning nå allerede. Spis denne til frokost.

6. Når det gjelder klær som er sølt inn med honning, er dette svært dumt. Honningen trekker inn i klærne (men ikke så ille som vann og vin og syltetøy, det er seigtflytende, og legger seg tykt på). Denne honningen er vanskelig å redde. Legg klærne i en eske, og vent på et mirakel, eventuelt at du uansett skal sette på en maskin, og kan vaske dem. Skal du trene eller noe, er det ingen sak å ha på ellers rene klær som er tilsølt av honning. Kan hende du blir inspirert til å slikke litt på dem.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Mitt morsomme liv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s