Stand up på Rick’s i dag og fredag

Stand up Bergen har satt opp et stjernelag i kveld og på fredag. Faste folk begge dagene er konferansier David Pickett fra Los Angeles, nå bosatt i Stavanger. Han var konferansier første gang jeg stod med Stand up Stavanger, og første gang jeg stod på engelsk, og jeg fikk helt sjokk. Både av å stå med ham, og å snakke på engelsk. Siden har jeg blitt godt kjent med ham, han er svært aktiv i miljøet, og han har vært konferansier eller headliner nesten hver gang jeg har vært på i år. Som om det var en spøk, er han jammen konferansier når vi begge reiser til Bergen også. Pål Rønelv fra Bergen har jeg også stått mye med, veldig mye. Det var ikke bare at vi stod sammen på Rick’s og humorlaboratoriet, han skulle jammen være med alltid når vi reiste ut i distriktene også. Nå er vi sammmen igjen.

Min gamle venn fra fra Studentteateret i Bergen, og mange forskjellige slags friteater og morogrupper, Christopher Scheldrup, har jeg også stått mye med. Men det skulle bare mangle, siden han er grunnleggeren av både Stand up Stavanger og Stand up Bergen, og en av de mest aktive i miljøet. Han står veldig mye, og det merkes. Erfaringen har gjort at han har tatt et skritt opp, og gir oss andre noe å strekke oss etter. Det er pussig med Christopher, mange av vitsene har han fortalt i årevis. Ingen kan som ham fortelle dem på ny og på ny, uten at de noensinne blir uttømt, eller vi føler vi har hørt dem før. Det er som han selv sier: Folk vil høre dem igjen.

Toppnavn i kveld er Gustav Nilsen. Det er totning som er fabelaktig på immitasjoner, et virkemiddel som ikke blir så mye brukt lenger, i hvert fall ikke på klubbscener. Men Gustav Nilsen immiterer på en måte som ikke er så polert som immitasjonene i beste sendetid på NRK den gang NRK var statskanalen, og andre kanaler ikke fantes. Gustan Nilsen immiterer friskt.

Fredag kommer selveste Johan Golden. Det er rart med det. Vi synes det er gøy å stå på scenen, men det er noe eget med dem som kommer på radio og på TV. Det er slik man blir kjendis. Med det får man større autoritet som komiker, og man blir tvunget til å legge listen høyere. Man kan liksom ikke være dårlige enn de andre, når det er du som er den kjente. Johan Golden trenger selvsagt ikke noen nærmere presentasjon fra meg. Han gjør at det vil komme mange folk på fredag.

Det er bare å kjøpe billetter på forhånd. De kan kjøpes på bilettservice, eller noen av de mange stedene listet opp på Stand up Bergens hjemmeside. Showet i kveld starter klokken 2100, på fredag starter det 2130. Det er bare å komme, selv om man ikke har sett Stand up før. Dette er en veldig fin kveld å begynne.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Stand up

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s