Synd vi ikke har Hallo i uken lenger

Rett skal være rett, Hallo i uken går ennå, men programledere og de fleste som ble hørt på radioen er skiftet ut, og konseptet er et annet enn det var. Det vi skulle hatt nå, er Hallo i uken med Are Kalvø, Espen Beranek Holm og Rune Andersen. Denne uken har hendt mye som hadde passet til dem.

Vi har smørkrisen. Plutselig har det norske folk lært at det er forskjell på smør og margarin, og at det er smør vi bare må ha. Når smør blir lagt ut i butikkhyllene forsvinner det øyeblikkelig, som sjeldne varer i de gamle kommunisthyllene i Øst-Europa. Også i Norge ser vi et gryende svart marked, og at folk som hjelper seg selv ved å lage hjemmelaget, akkurat som den gang, der.

Og vi har den herlige komitragedien om lambda. Den greske bokstaven folk kanskje ville lært seg om bygget hadde blitt noe av. Men det får holde at man bruker hundre millioner på å utrede det, nå får man bruke millionene til å utrede noe annet. Kanskje kunne man slått på noen gamle vitser om han uttales Monk eller Munk, det hadde jo ergret gamle slektninger å snakke om Monkmoseet på Tøyen. Kanskje kunne man også hatt en utredning om navnet hans.

Men selve hovedattraksjonen ville selvfølgelig vært Jens Stoltenbergs store ekspedisjon til Sydpolen. Dit ned kunne man sendt Espen Beranek Holm, ved siden av i Snøscooter, klagende på kulden, eller flygende i helikopter, med noen ekstra bekymringer om klimakrisen og gjeldskrisen, og hvor fælt det er at ingen tar den alvorlig. Så er det smørkrisen, plutselig oppdager Jens og de andre at de har med margarin i stedet for smør, en feil Roald Amundsen aldri ville gjort.

Da jeg satt og tenkte i disse baner hørte jeg plutselig Jens Stoltenberg komme med sin kommentar til skituren han har tatt, og betydningen den har og Roald Amundsen har. Det var som å høre Rune Andersen. Det var gratis komikk. Her stikker han av, fra klimakrise, gjeldskrise og smørkrise, for å ta en skitur syv kilometer på Sydpolen. Og så holder han ikke igjen på betydningen av det. At Roald Amundsen, den gang, gikk raskere enn Scott over Sydpolens vidder og overlevde mens han gjorde det.

Det var synd det gikk inn, dette programmet. Akkurat denne uken ville det ha kommet veldig til sin rett. Det er laget en lissepasning til dem. Kanskje skulle de lage et program bare for moro skyld, og legge det ut på youtube? Jeg ville hørt det.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under I nyhetene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s