Avslutningsstand up på Rick’s

Overskriften er en språklig utfordring. Sammensetninger med avslutnings- skrives i ett ord, Stand up skrives i to, det ene ordet er norsk, det andre engelsk, og satt sammen blir det en aldri så liten umulighet. Det går bare ikke an å skrive dette her. Men det går an å ha det.

I går var siste stand up med Stand up Bergen for denne sesongen. Vår engelske komiker som skulle toppe plakaten var blitt askeredd (her har man vel et nytt ord, når man først er i det modus), han våget ikke å reise til Norge og risikere å bli sittende askefast her. Personlig synes jeg vel det blir litt vel råflott, vi er stand up komikere og per definisjon fattige og bekymringsløse, vi skal verken ha råd eller lyst til å avbestille en flytur som innebærer komisk jobbing.

På kort varsel fikk derfor inn en reserve fra egen stall, fremadstormende Stian Blipp Gloppholm (som ser ut til å ville stryke etternavnet sitt i komiske sammenhenger, uforståelig med et sånt navn, og med beatboksing som varemerke). Ellers var Ole Soo, Tor Inge Ulveseth og jeg komikere, mens Thomas Nesse var konferansier.

Ole Soo har jeg ikke sett på scenen, bare på fest, og da er han veldig morsom. Han er blant de av oss som er aller morsomst i privaten, og styrte veldig på under julebordet som vi klokelig avholdt i februar en god stund etter at sesongen var slutt, og for sikkerhets skyld serverte vi pølse og lompe, pølsebrød – der pølsene var hjemmelaget. På scenen denne gangen hadde unge Soo satset temmelig nøyaktig 60 % på dommedag, sånn så han også ut under fremføringen. Han virker ikke helt til å ha tro på eget materiale, og snakket som et kappløp. Om han bare hadde gitt publikum litt tid til å høre etter hva han sa, og tenke gjennom hva det betyr, så kunne det blitt enda litt bedre enn det ble. Han kunne også kuttet ned til det beste blant de seks minutter dommedag, av de ti minutter han serverte i alt. Her har Stand up Bergen et nytt talent jeg håper de får foredlet.

Tor Inge Ulveseth er tryllekunstneren vår, og han begynner å bli uforskammet god på scenen. Han har full kontroll, full ro, og gjør alle de riktige tingene uten at det virker påtrengende. Thomas Nesse har vært med lenge og var selvsikker allerede fra starten av, han er sikkert også den med størst frekvens vitser per ord. Stian Blipp er den mest energiske, det kan det vanskelig være tvil om, om ikke Øyvind Prestegård på speed kunne være en konkurrent.

Selv hadde jeg en mildt omskrevet versjon fra progammet på fredag. De tingene jeg sa tilfeldig den gang, var planlagt nå, og slutten var endret lite grann. Som vanlig greier jeg ikke gjenta et manuskript som går veldig bra, neste gang blir det alltid litt sånn passe. Noen av publikum var imidlertid fornøyde, og noen fornøyde pluss, pluss. Jeg var imidlertid mellomfornøyd.

Etterpå var det en helt rolig fest den tiden det tok å drikke ut ølet. Fredag – altså i morgen – har Stand up Bergen besøk av Todd Barry fra USA. Han er ikke askeredd. Fra første juli begynner sommerstand upen (nytt orddelingsprobblem, jeg går rett i det som om det ikke var der), med morsom stand up hver fredag gjennom hele juli.

Forhåpentligvis ligger det også en grillfest og venter på oss – med eller uten hjemmelagde pølser.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Stand up

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s