Humoristisk streik

Helgens fotballkamper i Norge er kjennetegnet av at de ikke blir spilt. Fotballspillerne har gått til streik. Det er fine greier. Man skal ikke være født for så enormt lenge siden i dette landet her for å ha levd i en tid der fotballspillere var amatører, fotball var en hobby. Streik var aldri et tema.

Nå er imidlertid sporten blitt profesjonalisert. Klubbene har gått konkurs eller burde ha gått konkurs, rike onkler og fattige kommuner har reddet dem, og spillerlønningene har gått tøysete til værs mens billettprisene har blitt dyrere og dyrere og draktene har mistet sin synlighet under all reklamen.

Fotball skulle være en sport for arbeiderklassen. Det er det den var og er i dens hjemland, England, og slik har den stort sett blitt eksportert til resten av verden. Fotball er fattigguttens sjanse til å få oppfylt den umulige drømmen om et liv i velvære. Man finner ikke mange fotballspillende rikmannssønner, man finner få med utdannelse.

Så nå har fotballspillerne og deres forbund – som for ordens skyld er medlem av LO – funnet ut at de skal benytte arbeiderklassens kampmiddel: De skal streike. Det er historisk schwung over ordet. Det er underklassens kamp mot overklassen for ikke å bli utnyttet. De første streikene ble utkjempet med enorm risiko. Man risikerte å miste jobben, og dermed også inntektskilden.

Fotballspillernes streik blir i en slik sammenheng ganske dum. Vi trenger ikke noe finere ord enn det. Spillerne har fosynt seg med det meste av de økte inntektene fotballen generer. De er blitt søkkrike og bortskjemte, akkurat som den klassen arbeiderklassen i de gode gamle dager skulle lære seg å hate. Hvem i denne vide verden kan ha sympati for en fotballspiller i streik, som ikke er fotballspiller selv?

Forhåpentligvis varer streiken ut sesongen og alle kommende sesonger. Så spillerne får kommet seg ut i jobb.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under I nyhetene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s