Fine kvelder med opplesning og Stand up

Det har vært gode kvelder med opptredener på Prøverommet og Stand up Bergen. For egen del ser det ut til å kunne bli en rekorduke, med svært god respons på korttekstene jeg leste opp og måten jeg leste dem opp på, på mandag, og det samme for stand up på onsdag.

Tekstene jeg leste opp var: «Langsom kappgang», «Soloppgang» og «Jeg håndhilser på meg selv», alle skrevet i år, og alle ment å være litt såre, litt morsomme, og litt ettertenksomme.

Temaet jeg snakket om på stand up var om mitt liv som komiker. Dette er et manuskript som egentlig var skrevet for i høst, men så gikk datamaskinen sundt, og manuskriptet var ikke tilgjengelig da jeg skulle stå den gang. Så jeg skrev et nytt da, og hentet opp det gamle nå, og omskrev det litt. Det falt veldig godt i smak, rett og slett litt uventet, men veldig, veldig gledelig.

De andre komikerne hadde også en god dag. Grim  (Moberg) var konferansier, og var helt i hundre allerede etter første spot. Han fikk storskryt av alle, og med rette, hørtes det ut som, dømt ut i fra latterbrølene vi hørte gjennom veggene på bakrommet. Tryllekunstnerkomiker Tor Inge (Ulveseth) fikk også en respons som gjorde at Olav og jeg som stod igjen ute rent fikk litt prestasjonsangst, når de andre gjør det så bra, blir fallhøyden større. Olav (Svarstad Haugland) falt imidlertid ikke. Etterpå var han mest opptatt av at han hadde glemt å trykke på opptaksknappen for å ta opp showet sitt, seriøse komikere er alltid på jakt etter å utvikle seg, og noen går Drillo-vitenskaplig til verks, med opptak, og analyser etterpå. Olav snakket om det, og at han hadde hatt en liten periode med dødpunkt midt i. Det var neppe noen andre som tenkte særlig på det. Med et kvarters innslag skal det godt gjøres å holde maks kok helt inn, Olav var ikke så langt unna å gjøre nettopp det. Til slutt rundet kraftkomiker fra Stavanger Hans Morten Hansen det hele av med sedvanlig stil og kvalitet, der jeg likte spesielt godt vitsen om den internasjonale våtmarksdagen, med en herlig link til opptøyene i Kairo. I det hele tatt hadde Hans Morten mye nytt denne kvelden, alt jeg så da jeg var en kort tid innom lokalet før jeg gikk på bakrommet igjen, hadde jeg ikke sett før, og likte godt.

Med fullt hus og alle fornøyde, publikum, komikere og arrangører, da er det ingenting å klage over, da er det bare å gå ut og ta seg en øl. Det gjorde vi, denne gangen på Elefanten, til avveksling for Biskopen, hvor vi vanligvis går. Omtrent det samme showet vil bli kjørt i morgen, men da vil vår egen Vidar (Hodnekvam) tre inn for Hans Morten Hansen. Det er veldig gøy at vi kan fylle en hel kveld med god kvalitet og med kun våre egne folk. Det gror godt i Stand up Bergen. Billetter kjøpes på Billetservice, og det kan lønne seg å kjøpe på forhånd. Det kan veldig fort bli utsolgt enda en gang. Ingen av de som var til stede i går, så ut til å gå misfornøde hjem. Kom og se hvorfor, kan jeg skrive til slutt, litt reklameaktig, og komisk. Og sant.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Stand up

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s